Nemzetes asszonyok a Fiume Barátai Egyesületében

2022.szeptember 3-án Máriapócson vitézavatásra került sor, amelyen a Fiume Barátai Egyesület két tagját- Horváth Adriennet és Balatonyi Barbarát-is vitézzé avatta  vitéz Habsburg-Lotharingiai József Károly főherceg, magyar királyi herceg Őfensége, a legitim Vitézi Rend főkaptánya. Az új nemzetes asszonyok aktív tagjai a Fiume Barátai Egyesületnek és számos alkalommal tanúbizonyságot tettek nemzeti elkötelezettségük, a magyar történelmi hagyományok ápolásának fontossága mellett. Megtisztelő, hogy az  egyesületben immár 3 vitéz is tevékenykedik, mivel a Fiume Barátai elnökét, Inkei-Farkas Mártont ez év január 28-án, Alcsúton avatta vitézzé József Károly főherceg, s egyben kinevezte a legitim Vitézi Rend Tengermellék-Horvátország területi székkapitányává. Vitéz Inkei-Farkas Márton a máriapócsi vitézavatáson mint  ajánló működött közre, mivel a Vitézi Rendbe való felvételhez ajánlás szükséges.

Az új nemzetes asszonyok minden bizonnyal mindkét szervezet- a Vitézi Rend és a Fiume Barátai Egyesület- meghatározó munkát végző tagjai lesznek a jövőben és esküjükhöz méltóan magyar nemzetünket szolgálják! 

( a képen balról jobbra: vitéz Balatonyi Barbara, vitéz Horváth Adrienne, vitéz Inkei-Farkas Márton, vitéz Horváth Tünde Erzsébet )