Budapesti tárgyalásaink- 2020.július 29-30.

2020. július 29-én, szerdán 10 órakor fogadott bennünket Dr. Simicskó István , a KDNP újonnan megválasztott frakcióvezetője az Országgyűlés Hivatalában. Simicskó úr még a honvédelmi és hazafias nevelésért felelős kormánybiztosként elvállalta a Fiume Barátai Egyesület által kezdeményezett lendvai Bánffy-Zrínyi konferenciánk fővédnökségét. Erről az eseményről, valamint a magyar-horvát kapcsolatokról-  benne a fiumei kérdésről beszélgettünk a közel 1 órás találkozón. 

Második tárgyalásunkra még aznap került sor a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Kalmár Ferenc úr, Magyarország szomszédságpolitikájának  fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa fogadott bennünket. Kalmár úr  fő vendége  volt a tavalyi interregionális konferenciánknak Barcson  és idén is támogatja a Fiume Barátai Egyesület őszi, fiumei rendezvényeit.

A harmadik tárgyalásunkon 2020. július 30-án vitéz Varga László úrral, a Vitézi Rend főszéktartójával beszélgettünk. A bemutatkozás után kölcsönösen javaslatot tettünk a Vitézi Rend és a Fiume Barátai Egyesület közötti együttműködési megállapodás megkötésére, egymás szervezeteinek  kölcsönös támogatására. 

Mindhárom budapesti tárgyalás jó hangulatúnak s  érdeminek  mondható és a további együttműködések reményeink szerint a következő éveink sikereit alapozhatják meg.

vitéz Inkei-Farkas Márton és Horváth Adrienne

A Fiume Barátai Egyesület Elnöksége képviseletében